Translate

26 prosince 2011

Povídání o tom velkém dni



...kdy nepřišel sníh, mladí se stěhovali a Ježíšek nám nadělil gauč.
To je pokračování nadpisu a jak mnozí pochopili, jedná se o letošní Štědrý večer, ten byl pro nás s mužem dost neobvyklý, protože jsme byli poprvé u stolu úplně sami. Byly časy, kdy nás bylo i sedm, proto jsem z té samoty měla trošku strach, ale tak už to chodí, mladí chtěli být sami a proč ne, my jsme nebyli jiní!
Jenže to zase nebylo tak jednoduché, aby ti, co s námi bydlí, sbalili tašky, popadli dítě a šli. Oni se totiž rozhodli strávit Štědrý den ve svém domku, ještě tak trošku nedokončeném a začali se ve velkém stěhovat, což probíhalo celý den až téměř do večera. Pohoda Štědrého večera byla ohrožena jak pro nás, tak pro ně. Ušmudlaná vnučka, které jsme poskytli azyl, pobíhala sem a tam a vůbec ničemu nerozuměla. V pohádkách všechno dopadne vždycky dobře, u nás tomu bylo také tak. Konečně byla odvezena poslední zavazadla a zablácená chodba zela prázdnotou a čekala na očistu.


U slavnostní večeře nebyl prostor na smutnění, byli jsme tak unavení a plní stěhovacích zážitků, že jsme byli naopak rádi, že jsme konečně sami.
A co bylo s tím gaučem? Ten nám mimořádně nadělil Ježíšek už začátkem prosince, protože se nemohl dívat na ten starý, který už léta neplnil svůj účel a nedalo se na něm ani sedět ani ležet. A vybral nám ho tak dobře, že návštěvy nám ho závidí a každý, kdo k nám přijde, ho vyzkouší a tiše si libuje, jak se na něm krásně odpočívá. Když se tak natáhnete, podložíte si hlavu jedním z mnoha obrovských polštářů, které jsou jeho součástí, pustíte si starý tranzistoráček s odpolední pohádkou a v polospánku si lebedíte, co víc jsem si mohla přát! I děda Komárek Z filmu "Na samotě u lesa" by mi to záviděl. Také se z něj dá koukat na televizi, číst na něm knížky, je možno si zde i schrupnout.

No a sníh letos nenapadl, ale při lenošení na tom gauči to vůbec nevadí.
Během svátků nás byla opět plná chalupa, ale mladí ve svém obydlí už zůstali, mimochodem při tom velkém stěhování prý stihli i připravit kompletní štědrovečerní večeři a prožít krásný večer.




To je můj letošní vánoční příběh...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Jarní pozdravení

Mám ráda jaro, léto i podzim. Zimu moc nemusím. Je mi zima, klouže to a málo svítí sluníčko a to je na mé psychice znát. Přestože dnešní slu...