V přírodě bylo ale dobře, ve městě už ten smog byl znát.
Translate
30 prosince 2021
A přece byly bílé
25 prosince 2021
Přání
Milí blogoví přátelé, děkuji vám za dlouholetou přízeň. Letos v listopadu to bylo 12 let, kdy jsem si svůj blog v potu tváře sama vybudovala. Tento rok byl pro mne velmi těžký, ale takový už je život. Vždycky jsme se doma snažili, pokud možno, všechno brát s humorem a to mi pomáhá i teď. Moje aktivita už není, to co bývalo, ale stále mne těší se s vámi setkávat, obdivovat váš um, vtip a píli. Přeji vám jenom to nejlepší.
06 prosince 2021
Trošku vánoční parády
Máme tady už druhý adventní týden a tady je dnešní pohled z okna. Prostě paráda!
Zvonečky. Toto je zase ta moje korálková paráda, po večerech vyráběná.
Věnečky
Rampouchy, zavěšené vypadají lépe.
Od korálek se pomalu přesunu k troubě a k cukroví. Mějte se pěkně a v poklidu užívejte adventní čas.
28 listopadu 2021
Adventní čas
Včera jsme se probudili do sněhové nadílky. To byl můj pohled z okna, včetně modré oblohy, nádhera. Dnes už to bylo úplně jiné, sníh se změnil na špinavou břečku a místo modré oblohy zavládlo šedé deprimující pošmourno.
13 listopadu 2021
Moji letošní Martínci
K pečení martinských rohlíčků jsem se dostala až po Martinovi, teď o víkendu. Uvnitř je oříšková náplň a musím říct, že se povedly. Také se přiznávám, že je to moje premiéra.
Pro případné zájemce přikládám recept:
Těsto:
250 g hladké mouky, 225 g másla, 1 vejce, 10 g droždí, 1 lžička mléka, 1 lžička cukru krupice-kvásek
moučkový a vanilkový cukr na obalení
Náplň:
250 g mletých ořechů, 200 g mléka, 50 g drcených piškotů, 50 g medu, 50 g cukru, špetka skořice, 1-2 lžíce rumu, 1 bílek, Ořechy přelijeme vroucím mlékem, přidáme ostatní suroviny, zamícháme a necháme vychladnout.
Recept jsem si našla v knížce Petry Burianové. Petra Burianová je známá z televizní soutěže Peče celá země, kde také zvítězila. Já moc nesleduji soutěže o vaření, ale tato soutěž mne upoutala a Petra byla úžasná ať už jako kuchařka, tak jako člověk. Knížka nebo spíš kniha přináší povídání o pečení a zvycích v jednotlivých ročních obdobích a je doplněná o recepty a fotografie. Knihu jsem si zapůjčila v knihovně, ale klidně bych ji věnovala, jako vánoční dárek.
Třeba jsem někomu z vás dala tip na mlsání, pro mne to byla už tak trošku příprava na vánoční pečení, protože jsem si pořídila nový sporák, který je úplně jiný než ten starý.
Přeji pěkný víkend a opatrujte se.😀
09 listopadu 2021
Když fouká od strnišť
Adventní pozdrav z Krakova
Minulý týden jsem měla možnost navštívit adventní trhy v polském Krakově. Nejsem příznivcem zimního cestování, jsem raději za pecí, ale ta n...
-
Dlouho jsem nepsala o knížkách. Nedávno jsem objevila americkou autorku Lindu Castillo. Její trillery z amišského prostředí se čtou jedním d...
-
Nastřádala jsem nějaké zvířecí fotky, tak se podíváme, co je u nás nového. Snacha mi ostříhala můj motýlí keř "na ježka". Byla jse...
-
Opět nastal čas kvetoucích kaštanů a kde jinde si tu jedinečnou atmosféru u nás užít? V hukvaldské oboře najdete klid, tedy měli byste naj...