Translate

02 ledna 2012

Moje langošová premiéra

Dlouho jsem se rozmýšlela, zda v prvním letošním článku mám provést rekapitulaci mého loňského roku, nebo vyjmenovat předsevzetí do nového roku, to první by možná šlo, na to je čas, ale s tím předsevzetím to bude horší, jak se znám a za ta léta velmi dobře, už po prvním týdnu by upadlo předsevzetí v zapomnění. Takže žádná předsevzetí! Pojďme do nového roku pěkně sytí a spokojení!


U nás doma vlastně kromě vnoučat vaříme všichni. Manžel je specialista na bramboráky a nejstarší syn zase na langoše. Jak jsem se svěřila, mladí se nám na Štědrý den odstěhovali, musela jsem tedy žezlo převzít já. Ono se vlastně nejedná o langošovou premiéru, langoše jsem už připravovala, ale klasicky, tentokrát jsem použila pro přípravu těsta domácí pekárnu ( opět zasloužená propagace ). Trošku jsem měla problém, jak původní recept na 1 kg mouky dostanu do nádobky. Nakonec jsem těsto připravila z poloviny surovin a bylo to akorát.



To je výsledek snažení pekárny, pozor je z 1/2 kg mouky a poloviční dávky !!


Svůj originální recept s původními poznámkami mi předal slavnostně syn, jak jsem dostala, tak předávám..


Tady je výsledek a zbytek čeká na dokončení, trošku jsem nedomyslela, že těsto z pekárny už moc nevykyne, jak jsme byli zvyklí u normálního postupu, bochánky jsem udělala stejné, proto jsou langoše menší, ale to vůbec nevadilo, bylo jich až moc.



Už víte, jaké by mělo být moje moje předsevzetí? Není to ani pití ani kouření. Myslím, že nás bude asi víc....





Tak dobrou chuť !

Žádné komentáře:

Okomentovat

Jarní pozdravení

Mám ráda jaro, léto i podzim. Zimu moc nemusím. Je mi zima, klouže to a málo svítí sluníčko a to je na mé psychice znát. Přestože dnešní slu...