Translate

24 dubna 2020

Vděčné téma

V posledních týdnech se pohybuji pouze z bytu na zahradu a zpět, maximálně kousek za humna a několikrát jsem byla i v obchodě. Tento týden trávím většinou venku, kam se chodím ohřívat, doma je jako v lednici. Porouchal se nám plynový kotel, ten jsme museli vypnout. Pan opravář shání náhradní součástku a my se modlíme, aby se mu to podařilo. Kotel máme teprve 3 roky, ale víme, jak to chodí. Po roce už je zastaralý.


Užívám si sluníčka, krásných barev a vůní. Pozoruji včeličky, jak se snaží. Jejich bzukot z koruny kvetoucích stromů je nepřeslechnutelný. O ptácích ani nemluvím, ti mají také napilno.


Hlaváček jarní


Modřenec


Modřín u sousedů ještě neshodil loňské šišky, ale vůbec ho to nehyzdí.


Několikrát týdně hlídám vnučky, rodiče holt musí do práce. Za přísných karanténních předpisů vyrážíme na zahradu a radujeme se společně. Třeba z berunky korunky, jak se u nás na Hané říkalo za mých dětských let...Usmívající se


Beruška se ráda předvádí, ale střevlík je rychlý tvor, ten nečeká, jak vidno ...


Za bylinkami nemusím daleko, všechno je za domem. Kopřivová kůra je každoroční samozřejmost, jenom se čaj nesmí pít večer, to se nevyspíteUsmívající se. Pozřít několik kvítků sedmikrásky přímo u zdroje prý dělá zázraky. Také ostatní bylinky se už začínají objevovat.

Nedávno jsem našla bezva recept na slané tyčky a podobné pečivo. Do těsta jsem zapracovala sušený mletý tymián, jenom se po nich zaprášilo.

250 g tvarohu
250 g másla nebo Hery
250 g hl. mouky
1 lžička soli
tymián
sůl na posypání
vejce na potření

Končím a jdu se ohřát ven.
Přeji pohodový víkend.







Žádné komentáře:

Okomentovat

Jarní pozdravení

Mám ráda jaro, léto i podzim. Zimu moc nemusím. Je mi zima, klouže to a málo svítí sluníčko a to je na mé psychice znát. Přestože dnešní slu...