Translate

16 ledna 2016

Když dlouho neprší - Olešná

V pátek se poprvé v novém roce sešel náš dámský turistický spolek. Tentokrát jsme se rozhodly jít podívat na přehradu Olešnou, která je dlouhodobým suchem skoro prázdná. Já se na přehradu dívám z okna, takže žádná veliká cesta to nebyla, ale přidaly jsme si ještě pár kilometrů, abychom nevyšly ze cviku...
Olešná je vodní nádrž, sloužící k rekreačním účelům pro město Frýdek-Místek a okolí, pitnou vodu naštěstí bereme odjinud, ale i tam to není ideální.



Je to smutný pohled. Suchou nohou je možné projít téměř doprostřed nádrže. Naštěstí byl mrazík, tak jsme se nebrodily v blátě. Na dně jsme našly spoustu skořápek škeblí a staré pařezy, které zůstaly pod vodou a za padesát let nezměnily svůj vzhled.




Pro srovnání přikládám pár starších fotek - v pozadí je hráz a město



Ten sám pohled v zimě







To bylo včera a dnes ? Že by se blýskalo na lepší časy? Ráno jsem se probudila do bílého. To ale ještě nic neznamená. Přeji vám pohodový víkend někde v teplíčku.







Žádné komentáře:

Okomentovat

Jarní pozdravení

Mám ráda jaro, léto i podzim. Zimu moc nemusím. Je mi zima, klouže to a málo svítí sluníčko a to je na mé psychice znát. Přestože dnešní slu...